מחזור "פותח שער"

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/09/17 15:48 כח באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גבאי ראשי בבית הכנסת ב---- בירושלים, וקיבלנו תרומה שמישהו קנה , הוא לא מגיע אלינו רק היה אורח, התרומה היא עשרה סידורים לימים נוראים בשם פותח שער.

דיפדפתי בו כמו בכל תרומה , לראות אם הוא הנוסח שלנו (ירושלמי) וראיתי שהוא עם שינויים שאני לא מכיר.

בדקתי עוד עם כמה מתפללים והרב שמגיע לפעמים לפה, ובנתיים שמעתי ברדיו פרסומת לסידור, והוא סידור קונסרבטיבי.

רציתי לשאול מה לעשות לפי ההלכה עם התרומה, וגם זה גזל מהתורם שלא נשתמש בזה?

בברכת שנה טובה ומתוקה

------

תשובה

שלום

זהו מחזור של התנועה הקונסרבטיבית, שהיא נושאת דגל הכפירה בסמכותם של גדולי הדורות ובמחוייבות כלפי פסיקת ההלכה הקדמונית.

לכן יש לגנוז כל המחזורים, במקום רחוק שבו אין סיכוי שמישהו ינבור ויוציא אותם ויכשל בזה.

ואמנם ס"ת שכתבו מין דינו שריפה ולא גניזה, כמבואר במסכת גיטין, אך בערוה"ש סימן רפא כתב שהכופרים בימינו אין דין ספריהם שריפה אלא גניזה, שכן טעם השריפה הוא משום שודאי כתבו לשם ע"ז והאפיקורסים בימינו כופרים ביסודות הדת אך לא כותבים לשם ע"ז. ולכן רק גניזה מספיקה.

לגבי הגזל מהתורם, הרי קוצים אתם מכלים מכרם ד', ובזה שאתם זורקים את ספרי האפיקורסות הללו אתם מצילים את התורם מעוון גדול שיכל לדבוק בו טרם ר"ה, שהיה מכשיל הרבים בדברי כפירה כגון שינויי הנוסח וההלכות שלהם שאינם ע"פ מסורת תושב"ע. לכן לא גזל יש כאן אלא חסד גדול עימו.

כל טוב