אכלתי חמץ בטעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/05/24 09:08 כג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב לפני כמה ימים עברתי על חטא ענק (בטעות טיפשית שלי אני מתבייש בה) אכלתי חמץ ששחכתי שהוא חמץ היה במחסן בצד ושחכתי למה הוא שם ומפסח ונפלתי ואני מתבייש בצורה לא ייאמנת אני מתחזק מאוד ואני לא מאמין שדבר כזה גדול קרה כבוד הרב מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה ומה לעשות עם הנפש הפגועה מזה. הבנתי שזה איסור כרת וזה נורא מאוד ,מאוד מפחד וצריך את עזרת הרב

תשובה

שלום וברכה

בזמן שבית המקדש היה קיים הייתה חובה להביא קרבן חטאת, והיינו מתכפרים בכך.

מה מחליף היום את הקורבנות ?

שני דברים:

ראשון בהם הוא לימוד תורה ותפילה, כמבוטא בדברי חכמים: "כל העוסק בתורת חטאת כאילו הקריב חטאת" (מנחות קי ע"א).

שני בהם הוא עשיית צדקה ומשפט: " א"ר אלעזר גדול העושה צדקה ומשפט ממי שהקריב כל הקרבנות שנאמר עשה צדקה ומשפט נבחר לה' מזבח"

וכמובן שהתיקון הגדול ביותר הוא שבעזרת ה' בשנה הבאה תשים מחסומים גדולים יותר שימנעו אפשרות של טעות כזו, ועל ידי כך יבוא התיקון.

כל טוב ושמחה