האם לפי היהדות צריך להיות בריא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/24 12:55 כח בניסן התשפד

שאלה

האם לפי היהדות צריך להיות בריא

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי. שהרי המילה השניה בתורה היא ברא (בראשית ברא...)

התחלת העולם היא בבריאות !! העולם שלנו נברא בבריאות !

נפש בריאה בגוף בריא יכול לתת לאדם לבצע את השליחות שלו בעולם ואת התפקיד שהשם הועיד לו.

כדאי לך לעיין בעיון נמרץ ברמב"ם בהלכות דעות פרק ד בפיסקה המתחילה במילים "

הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא, שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה, לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף, ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים... "וכו וכו

אגב כדאי לך לדעת שעיקר הבריאות הגופנית של האדם הוא ממה שהוא אוכל כי זה השורש לחוזקות ולחולשות של האדם.

שהרי ר"ת מאכ"ל

מ- מה אתה אוכל

א-איך אתה אוכל

כ- כמה אתה אוכל

ל- למה אתה אוכל.

ואם אתה מתבונן היטב בזה הרי שהאכילה שלך שהיא השורש לכל תוביל אותך בצורה מאוזנת וטובה אל הבריאות.ועל כן כשהאוכל כשר הרי שהוא משפיע בצורה מדוייקת על נשמת האדם ועל פתיחות ליבו כפי שפרשו חכמים את הפסוק בספר ויקרא פרק יא "ונטמתם בם" שמי שאוכל מאכלות אסורות ליבו נסתם ומחו נאטם.ומכאן משמע שהאוכל הכשר פותח דעתו וליבו של האדם.

בברכה ובבריאות,

עוזיאל אליהו,

.