שאלה באתיקה רפואית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/21 08:53 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב,

נמצאתי נשאית של גן braca 2, גן המעלה את הסיכון לחלות בסרטן השד. הסבירות שהגן יעבור לעובר היא 50%. בעלי גם כן עשה את הבדיקה הוא איננו נשא של הגן (במקרה ששני ההורים נשאים יש צורך בהפריית מבחנה) . יש לציין גם שהנשאות במשפחה שלי איננה אלימה (יש הרבה נשאים שאינם חולים וגם מי שחלתה, חלתה בגיל מאוחר ולפי מה שהבנתי יש לכך משמעות רפואית)

בשיחת ההתייעצות עם הרופאה המומחית לא קיבלתי דעה חד משמעית מה כדאי לעשות, (אם כי אפשר היה להרגיש שהיא איננה תומכת בהפריית מבחנה בגלל ההתקדמות הרבה של המחקר בתחום.)

רציתי לדעת מה דעת ההלכה בנושא. האם מותר להתנהל בצורה טבעית בעיניין, (ולהימנע מתהליך מורכב זה מבחינה פיזית,נפשית וכספית). ואם כן האם זו הדרך המומלצת והמוסרית לנהוג.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

זו אכן שאלה כבדת משקל, מהיסודיות ביותר באתיקה הרפואית.

האם מוטלת חובה על ההורים להביא ילדים בpgd במצב הזה ?

נראה כמובן שלא.

בשל העובדה שזה גן רצסיבי ורק אחד מכם נשא, ובשל העובדה שאין אנו אוסרים להביא ילדים ״לא מושלמים״ לעולם - מותר לנהוג כרגיל, ואין אתם חייבים להיכנס לכל המהלך של הפריה חוץ גופית.

זה כמובן נושא למאמר שלם, ומה שמובא כאן אלו המסקנות בלבד.

כל טוב ושמחה גדולה