אולפנא או אולפנית מקומית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 13:44 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום וברכה

בתי הבכורה בכתה ח' באולפנא מקומית. היא נבחנה והתקבלה לאחת האולפנות הטובות בארץ.

ידוע לנו שמבחינה דתית וחברתית האולפנא ההיא טובה יותר אולם מצד שני אנו חושבים כי קשה למלא את מקום הבית וכי לנו יש עדיין מה להעניק לה.כמו- כן בבית אנו יודעים מה מעשיה ועם מי היא מתרועעת...

גם באולפנא המקומית לוחצים שתשאר כדי לחזק את הכוחות המקומיים.

מה עדיף להשאר ולתרום או לצאת , להתרם והקב"ה ישמור עליה בחוץ??

תודה רבה

תשובה

בס"ד

זו שאלה מאוד קשה והתשובה שלה שונה מאחת לשניה.
יש כאלה שבשבילהן יותר טוב אולפנא
ויש כאלה שיותר טוב בית.

באופן כללי בודאי ובודאי אלף פעמים שעדיף כי החינוך יתבצע גם בבית, ובודאי שראוי לחזק את הכוחות החיובים במקום. אבל,,,
לא כל הבתים שווים
ולא כל האולפנות שוות
ולא כל האולפניות שוות.

והעיקר העיקר הוא שלא כל הבנות שוות וכלל לימדו אותנו חכמינו ז"ל. ["אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ".]

ועוד - הנסיון מוכיח כי האולפנות שנקראות "טובות" זכו לשם זה בגלל שהבנות יצאו משם חזקות ובנויות לתפארה.

לכן.
למרות כל מה שכתבתי בתחילה - רוב ההורים שיכולים להרשות לעצמם כלכלית וביתם ברמה מספיק גבוהה להתקבל לאולפנות הטובות - הן מתאמצים מאוד ושולחים את הבת ל"גלות למקום תורה".

בדרך כלל ההשקעה משתלמת, והתוצאה היא בהתאם להשקעה.

בהצלחה.