אופן תפילת ש''צ

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 12/01/03 09:48 ט בשבט התשסג

שאלה

במקום עבודתינו קיים מנין מעורב של מתפללים בנוסח ספרדי ובנוסח אשכנז, כאשר הש"ץ אומר בקול את התפילה לא אחת הוא מוציא אותי מריכוז ואף מביא למצב שבו אני נאלץ לחזור על קטע, הענין חמור במיוחד בקריאת שמע שהיא מדאורייתא. מן הראוי לציין שישנם עוד מתפללים שקובלים על כך וישנם ש"צים נוספים במניננו המתפללים בנוסח ספרדי ואשר אינם קוראים את התפילה בקול כפי שהי-ה נהוג בביה"כ מאז היווסדו .

יתר על כן, עצם אמירת התפילה בקול מאריכה את משך התפילה ולעיתים מונעת לומר דבר הלכה, זאת ע"מ שלא נגלוש מעבר לזמן תחילת העבודה.

שאלתי: האם על הש"ץ הקורא בקול להמשיך במנהגו או שעליו לנהוג כמנהג המקום מהסיבות שהוזכרו לעיל?

תשובה

שלום רב.
שאלתי את הגר"מ אליהו שליט"א והוא אמר לא לשנות מהמנהג.
בברכה,
צבי קוסטינר.