בר מצוה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/01 08:14 כד בכסלו התשסב

שאלה

בקשר לשאלת הבר מצוה . מדובר פה אחרי שהוא כבר בר מצוה אך אין אפשרות לחגוג זאת ביום בר המצוה . האם אפשר לחגוג זאת ביום המימונה כיון שבאותו יום הוא מתחיל להניח תפילין בפעם הראשונה והאם יש הבדל בין יום המימונה לבין מוצאי המימונה ומה לגבי מוזיקה .

האם יש לברך שהחינו בהנחת תפילין בפעם הראשונה ?

תשובה

בס"ד
בשעה שהילד בגיל בר מצוה הוא כבר צריך להניח תפילין. ולא לחכות עד שתהי מסיבה.
אם הוא יהיה בר מצוה בתוך חול המועד שאי אפשר להניח תפילין - יעשו מסיבה במימונה.
לגבי ברכת שהחיינו גם בבר מצוה וגם בחתונה קשה לקבוע את רגע השמחה והברכה הקניה או ההנחה. לכן מברכים על בגד חדש או טלית חדשה שהחיינו ומכוונים על השמחה של הנחת התפילין.