התרת נדרים למי שהתחתנה עם גבר מעדה שונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 13:40 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום רב

אני נשואה זה 14 שנה ליהודי יוצא מרוקו. למרות שבאתי מבית אשבנזי התחלתי עוד בליל כלולותי לנהוג כמוהו (למשל בברכת המזון) מתוך רצון לבנות בית עם מנהג אחיד וכך קל לי גם לחנך את ילדינו מתוך הכרות עם המנהגים. שמעתי עכשיו כי היה עלי לעשות התרת נדרים לפני כן.

האם עדיין מוטלת עלי חובה זו או שמא כיוון שאני נוהגת מנהגים אלו כ"כ הרבה זמן- כבר אין טעם בכך?

תודה

תשובה

בס"ד

התרת הנדרים אינה הכרחית כיון שכל קבלת המנהגים לפני החתונה היתה רק על תנאי כיון שכל בחורה יודעת שתתחתן ביום מן הימים בע"ה ולכן הקבלה היא על תנאי.

התרת הנדרים היא ליתר תוקף אבל לא מעיקר הדין.

לכן מה לעשות?

יש הרבה בתי כנסת שעושים בכל יום שישי התרת נדרים אחרי תפילת שחרית. בדרך כלל מדובר במניני ותיקין.
תבררי היכן יש מנין שכזה בקרבת ביתך והגיעי לשם בזמן התרת הנדרים וכווני על הנדרים האפשרים הללו.

אם אין - עשי התרת נדרים על ידי שלושה אנשים. כל רב יודע כיצד עושים זאת.

וכל זה רק לחיזוק הענין.

הזמן שעבר אינו משנה כלום.