חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/01/03 16:24 ט בשבט התשסג

שאלה

לרב שלום!

חלמתי חלום שבו אני חוטאת בחטא חמור מאוד- חטא שמעולם אפילו לא עלה בדעתי או שחשבתי עליו..

ולמרות זאת אני חשה שעצם החלום הוא חטא ועלי לכפר עליו

אשמח מאוד אם תוכל לתת לי דרך לכפר על החלום

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

התלמוד הבבלי במסכת ברכות מסווג סוגי מסויימים של חלומות כהבל וכדברים בטלים.
ויש סוגים של חלומות אמת.
חלום שהוא אמיתי הוא ניצוץ של נבואה ולעיתים כשהנשמה עולה בשעת השנה לג"ע אז מראים לאדם כל מיני דברים.
חלק ממה שמראים האדם לא זוכר.
חלק ממה שמראים זוכרים במעורפל.
חלק ממה שמראים כלל לא נוגע לאדם החולם.
חלק ממה שמראים נגוע ומתערבב עם תחושות ועם תת מודע שעולה וצץ .כמו תבן וקש.

וכבר נפסקה ההלכה בשו"ע סימן ק"ל על פי דברי התלמוד במסכת ברכות דף ה:
מי שחלם ונפשו עגומה עליו יעשה "הטבת חלום"
ו (מופיעה ברוב הסידורים)
וכן יש לבקש בברכת הכהנים בקשה מיוחדת שיתהפך החלום לטובה ולברכה.(גם זה מופיע בסידור)
אפשר גם ללכת לחבר\ה חכם\חכמה קרוב\ה שישמע\תשמע את החלום ויפתור אותו לטובה -
וכך ירגע המצפון
ותעלם ההרגשה העוגמת את הנפש.

בהצלחה,

עוזיאל