כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/01/03 14:35 יג בשבט התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה עלי לעשות כאשר הרצון של ההורים שלי פוגע בערכים ובאידיאלים שנראים לי מקודשים?

האם עלי לוותר עליהם משום כבוד הורים?

ובכלל, עד היכן כיבוד הורים?

תודה לרב על התשובה.

תשובה

ב"ה

שלומות!

ראשית, ברמה ההלכתית כיבוד הורים הוא עד שההורים מצווים עלייך לעבור על מצווה מסויימת. או אז, כבוד שמיים גובר על כבוד ההורים.
אבל, אם ההורים מונעים ממך לקיים מצווה שאין בהמנעות מקיומה עכשיו איסור, עלייך לעשות כל מאמץ להתדיין איתם ולהסביר להם עד כמה זה חשוב לך.
בשלב השני, עלייך להסביר עד כמה את נחושה לקיים את המצווה.
הכל צריך להיעשות מתוך עדינות נפשית, מתוך כבוד גדול תוך המנעות מהפרחת משפטים פוגעים כגון: "אתם לא מבינים" וכו'. ומעל לכל עלייך להקפיד שלא להמנע מלהקשיב. יתכן ולהורים יש נימוקים חשובים ומשמעותיים כגון: שיקולי בטחון, גיל, הזמן המתאים למימושם של האידאלים ביחס למטרות חשובות אחרות כגול לימודים וכו' ורק אז לראות א תהתמונה השלמה ולהחליט מה לעשות.

ותמיד טוב להיוועץ במי שמכיר ויודע את הפרטים לאשורם

כל טוב,

שי