לימוד תורה או קריאה בציבור בתורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 13:58 ט בשבט התשסג

שאלה

האם בעל קורא שמוציא את הציבור בביהכנ"ס שלו ידי חובה, ובשעות ההכנה לקריאה רק גורס את התורה לא מתבטל בלימודו אם היה יכול ללמוד גמראר והלכה בעיון לדוגמא,ומה באמת עדיף הוצאת הציבור ידי חובה או הלימוד שלו, כאשר ידוע שיש מישהו אחר שיקרא אך ביקש ממנו הגבאי דווקא לקרוא?

תשובה

בס"ד

הגמרא אומרת "ותורת חסד על לשונה" זה המלמד תורה לאחרים. לכן מצווה גדולה להוציא אחרים ידי חובתם בקריאת התורה.

ביטול תורה באיכות אין הכוונה לסוג הלימוד כגון גמרא אלא לרמת ההבנה וההעמקה אם בשעת החזרה תנסה להתבוננן בדברי התורה יש לך שכר כפול.

בהצלחה