מכנסיים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 12/01/03 13:59 ט בשבט התשסג

שאלה

בע"ה

רציתי לדעת מאיזה מקור\פסוק בתורה לומדים על איסור ראיית הפיסוק, המרפק והברך

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום
בנוגע לכסוי המרפק: המקור לזה הוא גמרא במסכת כתובות דף עב: אלא שיש אומרים שצריך לכסות עד המרפק ויש אומרים עד כף היד והמשנה ברורה פסק כדעה ראשונה, שלמטה מן המרפק אין חיוב לכסות , אם לא במקום שנהגו לכסות.
בנוגע לכיסוי הברך: המקור לכיסוי הברך הוא גמרא במסכת ברכות דף כד. האומרת "שוק באשה ערווה". יש אומרים שחייבים לכסות עד הברך ויש אומרים שחייבים לכסות עד הקרסול, והמשנה ברורה הכריע כדעה הראשונה, אלא שיש להזהר שהברך תיהיה מכוסה, בכל מצבי הגוף,כישיבה הרמת ידיים התכופפות,ריצה וכד' ולכן יש שפסקו שאורך חצאית צריך להיות 10 ס"מ מתחת לברך.
בנוגע לראיית הפיסוק: יש שאסרו לבישת מכנסיים משום "לא ילבש", ויש שאסרו זאת משום חסרון בצניעות והתירו לבישת מכנסיים תחת שמלה, ויש שהתירו מחמת קור גדול.

אייל קרים