מקורות הנושא גבורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/03 17:43 יג בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב!

רציתי לבקש שתפנה אותי למקורות שונים בהם אוכל למצוא חומר על הגבורה. אני צריכה את החומר בשביל עבודה שאני עושה בנושא זה, שהחלטתי לעשותה בגלל גבורתו של נעם אפטר ז"ל.

אם תוכל הייתי רוצה שתתן לי קישורים למקורות בתנ"ך גם כן.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לך לעיין עיון נמרץ בפרושו של הרב קוק בספר עולת ראיה (פירוש על הסידור)על הברכה שמברכים בבוקר
"אוזר ישראל בגבורה"

ישנן סיפורים מאוד מעניינים במסכת גיטין פרק חמישי
(אגדות החורבן ).
יש לך לעיין במשנה בפרקי אבות פרק ב בהגדרה של גיבור ובפירושים השונים שנאמרו בזה.

לגבי התנ"ך יש המון המון חומר כדאי לך לקחת דמות אחת ולהתרכז בה כגון מסכת סנהדרין דף צב'
בעניין דניאל ובעניין חנניה מישאל ועזריה.

בהצלחה,

עוזיאל.