קידוש וטלויזיה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/03 21:57 יג בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום

יש לי שאלה בקשר לשמירת שבת שמאוד מטרידה אותי מזה זמן רב:

משפחתי מסורתית ואילו אני החלטתי מגיל צעיר (למדתי בבית ספר ממלכתי-דתי) להתחזק ולהיות אדם דתי ככל שאוכל.

כל יום שישי אנחנו עורכים קידוש (אני עושה את הקידוש כי אבא שלי לא שומר שבת) ואמא שלי שמאוד מעורה בענייני דינים וכו, מבשלת לפני שבת ושמה את הסירים על פלטה אולם אני לא מרגיש את השבת בבית כי הם רואים טלויזיה וגם את הקידוש עצמו אנחנו לא עושים מייד עם חזרתי מבית הכנסת (שגם זה מאוד מפריע לי ואני מעוניין לדעת אם יש עם זה בעיה) אלא כשעה אחרי כי הם לא מעוניינים לשבת לאכול מוקדם ארוחת ערב או שממתינים לאבא שלי שנוהג לבקר את הוריו ביום שישי וחוזר לאחר כניסת השבת.

אם יש לך עיצה או הארה כלשהי עבורי, אודה לך מאוד!

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מאוד מעריך את הרצון שלך ואת יכולת העמידה שלך במצב מורכב כזה .יישר כוח!!!!!!!

נראה לי כי יהיה זה הוגן אם תעלה את הנושא לשיחה משפחתית.
מאוד חשוב שיהיה תקשורת בתוך המשפחה שההורים שלך ידעו את מה שמציק לך ושאתה תשמע מה מציק להם (אם בכלל).
אתה צריך להתכונן לשיחה כזו.
תבחר את העיתוי המתאים ואת המצב רוח הנכון.
תכין לך נקודות לשיחה במה להתחיל ואיך לומר את הדברים.
אל תציג את העניין רק כאישי שלך אלא כמשהוא כללי של כל המשפחה.כי השבת והאופי של השבת זה שאלה של כל המשפחה .
נראה לי שכדאי לך לשקול אולי לשוחח על כך עם אמא שלך ביחידות ורק אח"כ להעלות את זה לשיחה כללית .

אל תצפה לשינוי מידי בעקבות השיחה אלה לתהליך איטי שלב אחר שלב שבסופו תבין המשפחה אותך ואת רצונתך.

לגבי האיחור בקידוש למה שלא תצטרף לאבא שלך לביקור אצל ההורים שלו שהם הסבא והסבתא שלך?
נראה לי שעצם ההליכה איתו יש בה לקשר ולחבר בינכם.

בהצלחה,
חזק ואמץ אחי!!!!!!!

עוזיאל