שז"ל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/01/03 11:21 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום לרב!

אני בן 15, ובעבר הייתי מרבה לשפוך זרע,לפני מס' חודשים קלטתי את חומרת מעשי והחלטתי להפסיק בו ברגע באותו יום התפללתי ואמרתי תהילים ואפילו בכיתי-כ"כ הצטערתי על מעשי במשך שבועיים לא שזלת"י ואז פתאום אחרי שראיתי משהו בעיתון לא יכולתי לעמוד בזה, כ"כ הצטערתי כי הרגשתי שבשבועים שלא שזלת"י הייתי בשמחה ועליתי עליה רוחנית. אמנם מאז איני משז"ל כ""כ הרבה בפעמים ביום אלא משהו כמו פעם בשבוע אבל גם מזה אני רוצה להגמל, אני מצליח לכמה זמן ואז פתאום חייב לעשות...

אנא, אמור לי מה עלי לעשות כדי להתגבר על יצרי ולא לשוב אליו לעולם בתודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
ראשית אתה גדול!!!!! במה שאתה מצליח עד עכשיו!!!!!!

שמירת הברית הוא יסוד קלקול האדם אולם זה הדבר שהכי קל לתקן!!

הנחת היסוד שלך פשוט לא נכונה,
אתה יכול להתגבר על עצמך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ראה מה שכתב השולחן ערוך בחלק או"ח סימן רמ :
"שכבת הזרע הוא כוח הגוף ומאור העיניים,
וכל זמן שתצא ביותר הגוף כלה וחייו אובדים...,
והרבה כאבים באים עליו..
....אמרו חכמי הרופאים אחד מ1000 מת משאר חולאים,
והאלף מרוב תשמיש לפיכך צריך האדם להיזהר"
יש לך כאן הבטחה ממרן רבי יוסף קארו שמי שנזהר ,
ירבה שלומו ויארכו חייו יש לך דבר יותר טוב מזה?

הוצאת זרע לבטלה הוא עוון חמור הדומה....לרצח!!
יש בזרע מעין "רושנים" חיים!!!

אם הקב"ה ברא אותנו כך סימן שזה לבריאותינו ולטובתנו!!!
אם הקב"ה קבע גורלך שיש לך יצר חזק ומשיכה חזקה ,אז הוא גם נתן לך את הכוחות לעמוד בעצמך ולשמור בריתך,
לא מזיק ולא יזיק ולא יגרם לך שום נזק אם.....
אם אתה שומר על עצמך ,
להיות טהור במחשבה,
להיות טהור בגוף,
לחיות חיים של קדושה .

.

דע לך כי שמירת הברית זה דבר קשה!!
אז מה??
מתגברים!!
איך?
דבר ראשון לרצות רצון פנימי להתגבר.בלי רצון שום דבר לא יעזור.

הדבר השני שצריך לעשות הוא להשקיע בתורה, בתהילים, בתפילה עם כוונות, במקווה או במעיין, בשמירת הלשון, בהתחזקות בלימוד רציני להלכה.
כל אלה עצות הקשורות לעיקר תיקון הברית.

יש בך רצון רוחני להנאה.
הנאה זה דבר רוחני!!!
אתה יכול לספק את הרצון הפנימי להינות ע"י...
עיסוק בדברים רוחניים שמהנים לא פחות.\
אל תוותר לעצמך!!
תתחזק ,תחזק את הרצון שלך- תרצה להתגבר-אז תצליח.

והעיקר לא ליפול בתהומות היאוש!!!
רק לשמוח במה שיש,
ולהתפלל להשם שלא יגמר לעולם הרצון לנצח את היצר הרע.

בברכה,

עוזיאל