תנועת בנ

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/12/01 08:41 כה בכסלו התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בהתחשב בכך שאסור לשמוע קול אישה, ואפילו במקהלה(אמנם רק בתנאים מסויימים, אבל כפי שהרב אמר, מסובכים) למה מותר לקיים את צוות הווי בנ"ע, האין זה אסור?

תשובה

ב"ה,

שלום!

צוות הוי נועד לשרת מציאות של דיעבד. הוא הדבר הטוב ביותר במציאות הלא טובה בה אנו חיים. כשתהיה בני עקיבא תנועה שלמה יותר - מה שודאי יקרה - יש להניח שגם צוות הוי בנ"ע ישתנה. עד אז, כיוון שלעשיה התרבותית ערך גדול כמו גם חלק מרכזי בסדר יומם של בני נוער, עדיף לנתב את הכשורים מצד הזמרים ואת ההנאה מצד המאזינים, לצוות הוי של בנ"ע. זו אופציה טובה מרוב האחרות...

ד"א, ככל הידוע לי פעילות הצוות מכוונת על ידי פוסקי ההלכה של התנועה.

בברכה,

שי