גיור תינוק נוצרי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/03/24 08:38 טז באדר ב'

שאלה

חברה טובה שלי שומרת שבת, גדלה בבית מסורתי. יש לה חבר כבר 3 שנים, לידיעתה הוא יהודי (שלא שומר מצוות אבל הם עברו את הקושי הזה, כי הוא בא לקראתה מבחינת הדת) נודע לה לאחרונה שאמא שלו נוצריה ואבא שלו יהודי. וחבר שלה אומר שהוא עשה ברית מילה ובר מצווה ופעם היה הולך לבית כנסת וכמובן שהוא יהודי. איך אפשר לבדוק שהוא אכן יהודי למרות שאימו נוצריה? יש עוד תהליכים להפוך תינוק נוצרי ליהודי, חוץ מברית מילה ואבא יהודי? (יש לו זיקה ליהדות, אוהב את הכותל וכו)

תשובה

בלי שעבר גיור אז למרות שעשה ברית הוא והולך לפעמים לבי תכנסת הוא לא יהודי. יהודי נקבע בימינו לפי האימא ולכן אבא יהודי לא הופך את האדם ליהודי. הוא חייב תעודת גיור מבית הדין לגיור .אם הוא מעוניין בגיור הוא מוזמ ןלהתקשר למוקד נתיב 054-6610337