גיור תינוק נוצרי

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 26/03/24 12:59 טז באדר ב'

שאלה

חברה טובה שלי שומרת שבת, גדלה בבית מסורתי. יש לה חבר כבר 3 שנים, לידיעתה הוא יהודי (שלא שומר מצוות אבל הם עברו את הקושי הזה, כי הוא בא לקראתה מבחינת הדת) נודע לה לאחרונה שאמא שלו נוצריה ואבא שלו יהודי. וחבר שלה אומר שהוא עשה ברית מילה ובר מצווה ופעם היה הולך לבית כנסת וכמובן שהוא יהודי. איך אפשר לבדוק שהוא אכן יהודי למרות שאימו נוצריה? יש עוד תהליכים להפוך תינוק נוצרי ליהודי, חוץ מברית מילה ואבא יהודי? (יש לו זיקה ליהדות, אוהב את הכותל וכו)

תשובה

שלו רב,

יהדות נקבעת על פי האמא .

אם האם יהודייה - ילדיה גם

אם האם אינה יהודייה - ילדיה אינם יהודים.

במידה ואכן אימו אינה יהודייה , אזי הוא צריך לעבור גיור במידה ורוצה להיות יהודי .

כמו כן אם ירצו למסד את הקשר בניהם , לא יוכלו להתחתן כדת משה וישראל אם הוא גוי.

בכדי לעשות בירור יהדות ניתן לפנות לבתי הדין הרבניים ולקיים בירור , או בעזרת ארגון " שורשים" שמסיעים בבירור יהדות .

חשוב לדעת, אם הוא באמת גוי . והיא קיימה אתו יחסים אינטימיים , במידה והם נפרדים אסור לה להתחתן עם כהן לאחר מכן .

( הערה : אינני יודע עד כמה זה חשוב לה , אך ככלל אסור להיות עם גוי בקשר זוגי ובפרט אינטימי ).

יום טוב