סירופ מייפל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/24 11:49 כ בניסן התשפד

שאלה

מועדים לשמחה!

ברשותי סירופ מייפל 100% טהור, וכתוב עליו כשר לפסח לאוכלי קטניות.

רציתי לשאול מדוע כתוב עליו שזה מיועד רק לאוכלי קטניות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש עוד מוצרים לכאורה 'טהורים' שאין בהם קטניות ורשום עליהם לאוכלי קטניות.

אתן לך דוגמה: שום כתוש קפוא, לכאורה מוצר נקי ללא תוספות. מתברר שיש מנהג שלא להשאיר שום קלוף בלילה. כדי לפתור את הקושי ההלכתי מוסיפים לשום הכתוש מעט שמן. בגלל שמן זה רשום על שום כתוש שהוא לאוכלי קטניות. אפשר שגם ברוטב מייפל מסיבות שונות מוסיפים שמן או חומר אחר שמקורו בקטניות.