צחצוח שיניים בתשעה באב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 31/07/06 21:58 ו באב התשסו

שאלה

שלום רב,

אני עובדת כרופאה בבי"ח ואני צריכה לעבוד גם בתשעה באב. האם לאור העבודה שדורשת קירבה לאנשים אחרים יש היתר לצחצח שיניים בבוקר, לפני תחילת העבודה? אני יודעת שלספרדים מותר אפילו ללעוס מסטיק בצום זה, אך אני אשכנזיה. אודה על תשובתך המהירה. ( שלחתי שאלה זו לפורום לפני מספר ימים אך לא קיבלתי תשובה עד כה ולכן אני שולחת אותה שוב)

תודה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,
העיקרון הכללי הוא שאין מצחצחים שיניים בתשעה באב, אולם אם אכן הדבר מפריע מאוד יש לעשות זאת על ידי שימוש במברשת לחה בלא משחה ולפלוט את המים, תוך זהירות רבה להימנע מבליעתם. כמו כן בשעת הדחק אפשרית גם לעיסה מועטת של מסטיק.

בברכה
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן